Vedic Art

Vedic art bundelt alle krachten in je zodat je ervaart ik kan het creëren vanuit mijn hart!

Terugblikkend op de nazomerweek Vedic art in Zuid-Frankrijk, sta ik stil bij de kracht van ‘ik kan het’. Voor de eerste keer verblijf ik op een krachtige, prachtige plek in het Zuiden voor een week met de deelnemers aan de basiscursus. Ze blijven er ook overnachten. Je bent dus echt veel samen, dat maakt het  intens. Je voelt het verlangen om dit te doen al maanden. Het lijkt zelfs alsof je het al hebt beleefd, je ziet het helemaal voor je. Maar ondertussen sluipen tussen dat verlangen in veel vragen en bedenkingen. Het hoofd zegt dingen zoals, zo lang zo intens samen. Het zijn bekenden en onbekenden.Wat als het niet klikt? En hoe ga je zelf nog kunnen ontspannen? 

Je bouwt vertrouwen op om het onbekende tegemoet te gaan

Je hart roept doen! Het voelt helemaal juist. Dan maak je een keuze, het is er één van het hart. Het is zoals starten met een wit doek. De keuze maken om het onbekende tegemoet te gaan. Stap voor stap erop gaan vertrouwen dat het goed komt. Ook al wil het logische deel in je dat niet geloven. Maar je zet de eerste kleine stappen en maakt op Facebook met een livevideo je plannen bekend. Het hart begint nog harder te roepen. Je krijgt enthousiaste reacties. Meer mensen dan je had durven verwachten, laten hun e-mailadres na. Je voelt dat het de bedoeling is dat je het doet.

Je hart wint het van je hoofd

Het gebeuren krijgt stilaan vorm, de deelnemers worden bekend. Ter plaatse blijken de deelnemers heel verschillend te zijn, maar als groep ergens wel bij  elkaar te passen. Met gaan ze mijn cursus wel goed vinden, probeert het hoofd alsnog je passie te temperen. Het verstoort een beetje je eerste nachtrust. “Spreek maar vanuit je hart. En je mag op mijn begeleiding rekenen”, zegt Curt Cällman. Maharishi en Shakti voegen er nog aan toe wij doen ook mee! Je begint er dus gewoon aan met een houding van laat het maar komen. Dan gaat het hoofd het stilletjes opgeven en geeft het aan het hart toe. Het klopt wat je zegt, je kan het. 

Ervaren dat je het kan is de beste leerschool

In 2017 bij de  eerste Vedic art-cursus die ik bij Tinne Cuyvers volgde, begon het met de kracht vinden om een schilderij te maken. Vanuit goesting ontdek je dat je het kan realiseren wat je hart echt wil. Je start, volgt de ingevingen van je hart en plots is het beeld er. Hoe je hebt gedaan, je weet het niet. Je verrast jezelf en denkt het is een wonder. Dan stel je vast, ik trek het door die kracht in mijn leven. En organiseer nu een nazomerweek Vedic art op precies dezelfde manier als ik een doek schilder.

Je hebt alles in je om spontaan en natuurlijk te creëren

Het is hoe Vedic art mij aan die kracht van – ik kan het- mij heeft herinnerd. Dat ik door de 17 principes heb ervaren dat ik het allemaal in mij heb om natuurlijk en spontaan uit het hart te creëren. Het is magie, het is een wonder. Maar het is niets bijzonder. Iedereen kan het. Dat heb ik ook kunnen zien aan de prachtige schilderijen die er in die week zijn ontstaan.

Ze zijn elke keer anders en bijzonder. Ik kan nu al niet wachten om te horen wat de Vedic art-principes nog meer met de deelnemers gaan doen. En tegelijk vraag ik ook aan mezelf, wat ik dan nog meer kan? Maar van één ding ben ik zeker: er verspreidt zich een wonder. En als ik het kan verspreiden, dan kunnen jullie dat zeker ook. 

Nu het proeft bij mij in ieder geval naar meer. Ik ga terug naar het Zuiden voor een week. En als je al zin krijgt om volgend jaar mee  te gaan, dan kan je als eerste alles over de editie 2022 horen als je je nu al zet op de ……

interesselijst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *