Ontspannen nieuwe stappen zetten

Ontspannen nieuwe stappen zetten

Je kan aan jezelf beginnen twijfelen als je onzekerheid of ongemak ervaart. Als je je hart volgt, en een richting inslaat. Het een nieuwe stap is, waarvan je niet weet waar die je brengen gaat.

Het kan vreemd lijken, als je dan voorstellen ziet passeren van mensen die geen last lijken te hebben van enig ongemak. Als ze beweren te weten hoe je je dit “leed” kan besparen.

Met dat wat dat voor iemand anders werkt, kan je je zeker laten inspireren. Ook geen twijfel dat het zinnig kan zijn om naar de oorsprong van je ongemak te kijken. Maar als je stappen in het onbekende zet en wil groeien en ontwikkelen. Dan is enige mate van ongemak en onzekerheid heel gewoon.

Het maakt deel uit van het creatieproces. Het is normaal dat je het niet altijd weet. Het is normaal dat er al eens een obstakel, een plotse wending komt of dat er een hindernis te nemen is. Dat is hoe het leven is. Het gaat niet om het uitsluiten van ongemak of iets gecontroleerd ontwijken. Het gaat om ontspannen, los en ontvankelijk bij dit gegeven blijven. Om vertrouwen te hebben in het proces.

Dat is waarom je bij Vedic art schildert. Om je eraan te herinneren hoe je jezelf kan vertrouwen in dit proces. Hoe je dit op je eigen, unieke, spontane en natuurlijke manier doet. Je schildert omdat dat ene ding is, hoe je alles doet. Daarom hoef je niet te kunnen schilderen om aan Vedic art deel te nemen. Ook al kan het aan je artistiek proces verdieping geven. 

Stap voor stap herhaal je, verdiep je en integreer je. Hoe meer je je herinnert, hoe meer je rust kan vinden in het proces van creatie. Niet omdat je dat ergens opgevangen hebt. Maar omdat je ten diepste hebt ervaren tot wat voor onvoorstelbaar groot organiserend vermogen je toegang hebt. En voor je het weet hou je van het creatief proces….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *